Specialişti în autism la Şercaia

Copiii şi tinerii de la căminul Canaan din Şercaia, care suferă de autism vor fi abordaţi în curând după un program modern de intervenţie. Pedagogii, psihologii si personalul de îngrijire a acestora urmează cursuri în Tratamentul şi Educarea Copiilor cu Autism si alte Tulburări de Comunicare Asemănătoare (TEACCH ), curs susţinut de un specialist din Germania.

Autismul este o tulburare a creierului. Persoanele afectate de autism comunică şi relaţionează într-un mod special şi au nevoie de intervenţie specializată pe toată durata vieţii. La căminul pentru copii şi tineri cu dizabilităţi de la Şercaia, din cei 53 de internaţi, mai bine de jumătate suferă de autism. Astfel, cursul desfăşurat la Şercaia este de un real folos atât pentru angajaţi, cât şi pentru beneficiari. „Acest curs înseamnă creşterea calităţii serviciilor oferite, un sprijin profesional pentru personalul care ia parte la aceste cursuri de formare, o îmbunătăţire a calităţii vieţii copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi”, a declarat directorul executiv al societăţii de binefacere Diakonia, Gabriela Brătănescu.

Cursul se desfăşoară pe parcursul a 2 ani, pe şapte module, iar instructorul este un specialist din Germania. „Prin acest curs se urmăreşte să se înţeleagă mai bine această tulburare, autismul, şi mai ales faptul că persoanele care suferă de autism înţeleg şi percep lumea altfel. Cei care participă la acest curs sunt pe cale de a recepta o nouă perspectivă asupra autismului”, a declarat Eva Gottesleben, lectorul cursului.
Angajaţii centrului care participă la aceste cursuri au mare încredere în noua metodă de abordare a autismului. „Scopul principal al programului pentru care ne perfecţionăm – prin cursul desfăşurat la Şercaia – este maximizarea independenţei copilului sau tânărului cu autism. Principiile care stau la baza programului sunt structurarea şi vizualizarea. Suntem conştienţi că rezultatele nu se vor vedea din prima zi de aplicare a programului, dar suntem încrezători în rezultatele pe termen lung”, a declarat Mădălina Gheorghe, pedagog de recuperare-psiholog.
E trist, dar adevărat că în România există multe persoane suferinde de autism, iar până acum acestei tulburări i s-a acordat prea puţină atenţie.

Acest curs, susţinut de cel mai bun specialist în domeniu din Germania, vine să dea personalului de aici o mână de ajutor în plus, iar celor suferinzi de această boală, o şansă în plus de reintegrare socială.
Lavinia GHEORGHE

sursa:www.bzf.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: