Formare Terapia ABA tg Mures

UNIUNEA EUROPEANĂ MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU FONDUL SOCIAL EUROPEAN POS DRU 2007-2013 INSTRUMENTE STRUCTURALE 2007 – 2013 MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI INOVĂRII OIPOSDRU CENTRUL
SCOLAR PENTRU
EDUCATIE
INCLUZIVA NR.2 TG. MURES

Proiectul OPTIMA
Cu ocazia lansării apelului naţional de către Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, institutuţia noastră, a depus o cerere de finanţare pe axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”. Domeniul major de intervenţie fiind 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională ”.
Cererea de finanţare „Centrul de formare a cadrelor didactice din învăţământul special şi instituţii integratoare „OPTIMA”” a fost aprobată în data de 05.02.2009 cu numărul de identificare al contractului POSDRU/19/1.3/G/5628.

Prin derularea proiectului ne-am propus următoarele obiective:

•Oferirea unor cursuri de formare destinate imbunătăţirii aptitudinii cadrelor didactice de a utiliza metode noi de predare – învăţare – recuperare centrate pe copil, îmbunătăţirea calificării cadrelor didactice si a altor categorii de personal din educaţie si formare profesionala, inclusiv crearea oportunităţilor de cariera si menţinerea în cariera didactica a tinerilor absolvenţi.
•Realizarea unor cursuri de formare in vederea obţinerii unor specialişti de înaltă calificare si implicit creşterea calităţii învăţământului centrat pe elev, in concordanţă cu cerinţele sistemului de învăţământ european, prin formarea personalului în terapii specifice de către formatori internaţionali. Aceste terapii sunt aplicate cu succes în Uniunea Europeană.
•Participarea grupului ţinta la cursurile de formare oferite, va avea ca finalitate deschiderea către nou, flexibilitate, empatie şi o puternica dorinţa profesională şi personală.
• Facilitarea accesului egal şi neîngrădit de formare continuă a cadrelor didactice din sistemul de invăţământ special şi integrator, incluzând şi persoane cu acces limitat la servicii de formare continuă, rezidenţi în zone rurale, greu accesibile până la demararea proiectului.
Durata proiectului este de 24 luni, perioadă în care se vor derula 17 cursuri de formare şi o conferinţă finală de bilanţ al Centrului de formare a cadrelor didactice din învăţământul special şi instituţii integratoare OPTIMA.
Prin parteneriatul semnat cu C.C.D. Mureş se asigură continuitatea proiectului formând specialişti în aceste terapii asigurăm viabilitatea terapiilor pe termen lung.
Acest proiect se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş, care asigură 2% din valoarea eligibilă a acestui proiect.

Prin derularea acestui proiect se va acoperi necesitatea pregătirii unor specialişti cu înaltă calificare în domeniile psihodiagnozei speciale, intervenţiei recuperativ-terapeutice pentru persoanele cu dizabilităţi, consilierii şi orientării şcolare şi profesionale pentru copii cu nevoi speciale, contribuind astfel la creşterea numărului de ore de pregătire profesională şi a participanţilor la formare profesională, implementând soluţii de modernizare a învăţământului , venite în sprijinul reformei acesteia. Prin noile cursuri de formare se estimează o trecere foarte rapida la optimizarea procesului educaţional.
Apel de lansare general
Apel de lansare Cursul de formare TEACCH
Apel de lansare Cursul de formare Sindromul deficitul de atenţie
Apel de lansare Cursul de formare Terapii cognitiv comportamentale la copiii cu tulburări neuro-psihice ABA – nivel 1

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro

Reclame

4 Responses to Formare Terapia ABA tg Mures

 1. arabela spune:

  Buna,
  Sunt psihopedagog si doresc sa urmez cursurile ABA.Locuiesc in Bistrita.Cand se fac urmatoarele inscrieri si unde?Va rog sa imi oferiti cateva informatii.
  Va multumesc
  Arabela

 2. sunt din constanta ,sunt psihopedagog si doresc saurmez cursurile aba si pecs.va multumesc

 3. catalina spune:

  va tinem al curent cand se vor organiza astfel de cursuri

 4. cristina spune:

  cand se fac cursurile de Aba in Bucuresti as dori sa ma inscriu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: