Cursuri pentru educatori despre integrarea copiilor cu autism in gradinitele de masa

Cursuri pentru educatori despre integrarea copiilor cu autism in gradinitele de masa

Autor: Cristina LUCACI
Data publicarii: 27/05/2009
„Prezenta unui copil autist nu-i schimba cu nimic pe ceilalti copii, ba, dimpotriva, ii poate ajuta in formarea spiritului de toleranta, ceea ce in mod sigur ii va ajuta in viata”, spune Mihaela Cuzuc.

Educatorii ieseni sint asteptati la sediul ISJ pentru a afla mai multe despre importanta includerii copiilor ce sufera de autism in invatamintul de masa.

Sesiunile de informare sint pregatite de Asociatia „Inca o sansa” in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si sint sustinute de Mihaela Cuzuc, vicepresedintele asociatiei si mama unui copil cu autism, asist. drd. Andreea Schindler, din cadrul colectivului de Asistenta Sociala de la Facultatea de Filosofie a Universitatii „Al.I. Cuza”, si Coca Vasiliu, inspector scolar de specialitate privind invatamintul special integrat in cadrul ISJ.

„Este necesar ca educatorii sa afle despre importanta includerii copiilor cu autism in invatamintul de masa, ce avantaje au acesti copii. Noi incercam sa-i sensibilizam si sa le spunem ca prezenta unui copil autist nu-i schimba cu nimic pe ceilalti copii, ba, dimpotriva, ii poate ajuta in formarea spiritului de toleranta, ce in mod sigur ii va ajuta mai tirziu, in viata”, a declarat Mihaela Cuzuc.

Cursurile dureaza doua ore si jumatate, timp in care are loc o informare despre problematica autismului, cum se manifesta aceasta afectiune, care sint semnele si ce terapii pot fi urmate. Educatorii vor urmari apoi un film despre cazul unui copil cu autism integrat in invatamint si traseul pe care l-a urmat, respectiv in ce mod l-a ajutat pe copil integrarea intr-o gradinita. La sfirsit, educatorii pot adresa intrebari si sint invitati la discutii pe aceasta tema.

Primele cursuri au avut loc deja miercurea trecuta, in doua sesiuni, de la 9 la 11 si de la 13 la 15. Urmatoarele vor avea loc pe 27 mai si apoi pe 3 iunie. „A fost foarte interesant. Educatorii au vorbit despre neajunsurile lor si chiar de presiunile parintilor cu copii tipici. Educatorii n-au pregatire de specialitate si e greu cind te afli in fata unor astfel de copii. Circula tot felul de mituri despre autism, noi am incercat sa prezentam ceva realist”, a declarat Mihaela Cuzuc.
sursa:

One Response to Cursuri pentru educatori despre integrarea copiilor cu autism in gradinitele de masa

  1. caty spune:

    Ma bucur foarte mult ca exista asa ceva, deoarece cadrele didactice dar si parintii celorlalti copii se sperie cand aud ca au in clasa un copil autism, se gandesc ca vor fi afectati si copii lor, lucru total neadevarat.
    Eu lucrez cu un copil in varsta de 7 ani, suntem in al doilea an de gadinita si pot spune ca de data asta avem mare noroc de doua educatoare devotate meseriei si cu o grupa de copii care ne ajuta in dezvoltarea lui Razvan.
    Multa bafta tuturor parintilor, terapeutilor si educatorilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: