Yoko Ono luptă împotriva autismului

Artista avangardistă Yoko Ono va dezvălui la începutul lunii aprilie, la sediul ONU de la New York, o frescă denumită „Promesse/Promisiune”, cu ocazia celei de-a doua zile mondiale de luptă împotriva autismului, a anunţat asociaţia Autism Speaks.

Pictură murală, realizată de văduva lui John Lennon, va fi vândută la licitaţie, pe 2 aprilie, iar fondurile obţinute vor fi donate asociaţiei Autism Speaks.

Ziua mondială de luptă impotriva autismului (World Autism Awarness Day – WAAD) a fost înfiinţată de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2007, cu scopul de a sensibiliza opinia publică mondială asupra acestei maladii şi pentru a insista asupra importanţei unui diagnostic şi a unui tratament timpuriu.

Autismul, care afectează zeci de milioane de persoane în lume, pare să se fi extins tot mai mult în ultimii 20 de ani, în ţările dezvoltate.

Născută în Tokyo în urmă cu 76 de ani dintr-o familie bogată de bancheri, Yoko Ono a crescut şi studiat în Japonia şi în Statele Unite, înainte de a deveni artistă conceptuală şi cântăreaţă. Yoko Ono este cunoscută pentru mariajul cu cofondatorul trupei Beatles, britanicul John Lennon, asasinat în New York, în decembrie 1980.
sursa:www.mediafax.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: