E timpul schimbarii – Autismul si incluziunea sociala

Timisoara, Hotel Timisoara, Timisoara
12 Octombrie 2009, ora 09:00 – 13 Octombrie 2009, ora 17:00

Fundatia Pentru Voi in colaborare cu Federatia Internationala SOFT au placerea de a va invita la conferinta internationala cu tema E timpul schimbarii – Autismul si incluziunea sociala, care se va desfasura in 12 si 13 octombrie, la Hotel Timisoara din Timisoara. Evenimentul este finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 – Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mentala si Federatia Internationala SOFT.

Conferinta se focalizeaza pe transferul de cunostinte si informatii referitoare la incluziunea sociala a persoanelor adulte cu autism. Se va acorda atentie speciala Romaniei, unde serviciile comunitare de sprijin pentru persoane adulte cu autism sunt practic inexistente: odata ce au implinit varsta de 18 ani, tinerii adulti cu autism isi pierd diagnosticul. In aceste conditii, drepturile lor, garantate de recent adoptata Conventie ONU cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati nu sunt respectate, ceea ce conduce la excluziunea sociala a lor si a familiilor lor.

Guvernantii trebuie sa inteleaga ca au obligatia de a asigura respectarea drepturilor tuturor cetatenilor, inclusiv a adultilor cu autism. In timp ce in SUA, de exemplu, autismul este o prioritate asumata explicit de Presedentie, fiind singura dizabilitate prezentata in mod special (www.whitehouse.gov), in Romania, familiile persoanelor adulte cu autism isi duc singure povara, ignorate de autoritati. E timpul schimbarii si in Romania! Adultii cu autism au nevoie de sprijin de-a lungul intregii vieti, in diferite domenii: locuire, angajare in munca asistata si oportunitati de angajare, acces la educatie permanenta si servicii sociale.

Conferinta de la Timisoara va propune in acest sens o abordare complexa a problematicii persoanelor cu autism ajunse la maturitate, aducand aportul pretios al unor specialisti de renume din Marea Britanie, Franta, Olanda, dar si din tarile Est Europene.

Pentru mai multe informatii despre conferinta ne puteti contacta la tel: 0256.228.062, e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro sau accesati http://www.pentruvoi.ro. Persoana de contact este Nicoleta Foica.

Cu consideratie,

Laila Onu
Director executiv

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele Phare contactati cfcu.phare@mfinante.ro

Fundatia „Pentru Voi”
Str. Ion Slavici, nr. 47, Timisaora, 300521
Tel: 0256 228062; 0356 42121
Tel/fax: 0356 421215
E-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro
pentruvoi@pentruvoi.ro
http://www.pentruvoi.ro

Reclame

One Response to E timpul schimbarii – Autismul si incluziunea sociala

  1. GEORGIANA CIORINGA spune:

    buna ziua, va rog sa-mi comunicati care sunt costurile conferintei,sunt specialist,si sa-mi trimiteti un formular de inscriere(daca se procedeaza ca si in anii anterior).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: